Европейският парламент прие преговорната си позиция относно нови правила за намаляване

...
Европейският парламент прие преговорната си позиция относно нови правила за намаляване
Коментари Харесай

ЕП с по-строги правила за намаляване на замърсяването от автомобилния транспорт

Европейският парламент одобри преговорната си позиция относно нови правила за понижаване на излъчванията от замърсители на въздуха. Те се концентрират върху леки коли, микробуси, рейсове и камиони. Правилата, известни като " Евро 7 ", ще актуализират актуалните гранични стойности за излъчванията на газове и ще вкарат нови ограничения за понижаване на излъчванията от гуми и спирачки, както и за увеличение на издръжливостта на батериите на електрически транспортни средства.

Те предлагат по-строги гранични стойности на излъчванията за рейсовете и тежкотоварните транспортни средства и по-ниски гранични стойности за леките коли и лекотоварните транспортни средства, разграничени в три категории според от тежестта им.

Парламентът също по този начин желае да приведе в сходство методите в ЕС за пресмятане на замърсяването, както и граничните стойности за излъчванията на спирачни частици и степента на изхабяване на гумите с интернационалните стандарти, които понастоящем се създават от Организация на обединените нации.

Парламентът е подготвен да стартира договаряния с държавните управления на Европейски Съюз по отношение на окончателната форма на закона. Преговорната му позиция беше призната с 329 гласа " за ", 230 " срещу " и 41 " въздържал се ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР